Descobrim la persona emprenedora que tots i totes portem dins
Persones emprenedores

Si tens entre 16 i 25 anys possiblement et sentiràs identificat/da en aquest escrit.

A la vostra edat jo tampoc sabia què volia fer, tenia moltes pors sobre mi mateix i sobre la imatge que tenien els meus companys i companyes sobre mi. Ja coneixia la paraula “tenir èxit” però sempre l’associava a d’altres persones que, sens dubte, irradiaven èxit sense cap esforç. Reconec que em povocaven certa enveja…

Tothom m’aconsellava sobre la importància d’aprofitar el temps, estudiar, concentrar-me, aprendre… ostres! Però ningú em sabia respondre les pregunta que més em preocupaven: “ Què vull fer de gran? Cap a on he de tirar? Com ho puc fer? I…què hi ha al final del camí? “.

Al final et deixes endur per allò que fan els teus amics i amigues i penses, o almenys pensava jo, que ja rectificaria si no m’agradava el camí, però que no em podia quedar parat.

Avui podem dir que ja sóc a l’edat madura, 47 anys, i he caminat molt. He descobert, he gaudit, he plorat i he après. Sabeu que ha estat allò que més m’ha enriquit? Ajudar d’altres persones a aprendre coneixements que jo tinc i que a elles els manquen.

Però sabeu com he trobat aquest camí?

Havent “fracassat” en els estudis universitaris, muntant una empresa i que fos la ruïna de la meva petita economia i després de passar-ho molt malament i plantejar-me molts cops quin sentit volia donar a la feina i al treball.

He descobert que treballar per un mateix és molt arriscat però em dona la llibertat, la creativitat i la motivació necessària per a gaudir intensament la meva vida professional. De fet, estic dedicant-me a una branca que de jove ningú podia imaginar, ni jo mateix.

Però precisament el camí del treball autònom i per compte propi ha estat la resposta. Em dona llibertat, que és quelcom que he descobert que  necessito com “el pa que menjo”.

Us animo a compartir amb mi allò que penseu que voleu fer a les vostres carreres professionals i si creieu que serà un camí de llibertat, i riscos i dificultats,  com el de muntar un negoci o una empresa. Segur que us podem ajudar en tots els sentits, en el pràctic però també en el personal.