COOPERATIVA IDÀRIA, EMPRESA D’INSERCIÓ

Participació de Divertus Cooperativa en el programa d’Emprenedoria dels projecte “Boscos Actius”

Projecte Singulars

 “Aprendre a treballar, treballant” 2015-2016

El Projecte Aprendre a treballar, treballant és una iniciativa que articula el potencial de diverses empreses d’inserció del Gironès (ECOSOL, El Brot, Eïna-Activa, Adad l’Encant i Idària en cooperació amb Social Forest) per assolir un repte: ajudar a joves del territori amb un nivell de qualificació baix, a fer el salt al mercat laboral.

Una proposta que s’emmarca en el si de la Iniciativa per l’Ocupació Juvenil de la Unió Europea i que compta amb la participació del Servei Català d’Ocupació, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

El projecte presentat a finals del 2015 va ser atorgat al grup d’empreses d’inserció del Gironès a desembre de 2015. Al llarg del 2016, el projecte en general atendrà a un grup de 24 joves que participaran en diverses formacions orientades en els sectors productius de les empreses d’inserció participants. Més enllà de tractar-se d’una proposta capacitadora a nivell formatiu, el projecte també introdueix el bagatge de les empreses en l’acompanyament a la inserció incorporant el personal tècnic que desenvoluparà les funcions d’orientació i tutoratge per establir un pla que estableixi les bases a través de les que millorar l’ocupabilitat dels joves.

grafic-singus-01

En el si d’aquesta iniciativa, Idària, empresa d’inserció, SCCL ha tutoritzat a un grup de 8 joves de Llagostera i Cassà de la Selva. Mentre que a nivell formatiu, ha aportat el seu coneixement sobre el territori, així com les seves instal·lacions, pel desenvolupament d’algunes de les activitats docents dutes a terme per Social Forest, empresa forestal d’ànim social, especialitzada en formació d’àmbit forestal.

A curt termini, Aprendre a treballar, treballant espera que almenys el 50% dels seus participants sigui capaç d’ocupar-se un mínim de 6 mesosdurant el 2016. No cal dir però, que la nostra ambició va més enllà i pretén que els joves aprenguin les eines necessàries per seguir desenvolupant-se i esdevenir persones capaces de fer front a tots els reptes que el mercat de treball els proposi.